Masennuksen ja ahdistuksen hoito ilman lääkkeitä – Neurofeedback

Masennuslääkkeitä syö lähes puoli miljoonaa, muitakin psyykenlääkkeitä toinen mokoma, miljoona suomalaista syö psyykenlääkkeitä.Olemmeko me näin sairaita vai emmekö vaan saa oikeaa ja syynmukaista hoitoa?

Lääkkeetön hoitomuoto masennukseen ja ahdistukseen

Syitä ihmisten masentuneisuudelle ja ahdistukselle on varmasti useita, ja hoitomuotoja myös. Neurofeedback tarjoaa aivotutkimukseen perustuvaa lääkkeetöntä hoitomuotoa. Terapian avulla aivoille opetetaan parempaa itsesäätelyä ja sitä kautta parempaa elämänhallintaa. Neurofeedback on kivutonta, siinä ei käytetä sähköä tai minkäänlaista lääkitystä.

Neurofeedback lääkkeettömän masennuksen hoidossa itsessään ei ole parannuskeino. Neurofeedbackillä masennuksen hoidossa pystytään saamaan käsitys nopeasti aivotoiminnasta, ja sillä pystytään säätelemään aivojen toimintamallia niin, että aivot toimivat tehokkaammin ja terveemmällä tavalla – ilman masennusta ja ahdistusta.

Kokemuksia Neurofeedbackista ja lääkkeettömästä hoidosta

Lauran sairaus oli monivaiheinen. Laura söi nuorempana vuosia e-pillereitä vaikeaan endometrioosin hoitoon. Leikkauksia hänelle tehtiin kaksi isoa; poistettiin munasarjaa ja -johdinta, suolistoa, munuaista ja kylkiluuta. Tämä oli sitä aikaa kun Laura ei huolestunut lääkkeistä.

Näiden lisäksi Laura kärsi myös aivoinfarktista vuonna 2012. Tämä aiheutti mm. huimausta, halvaantuneen puolen puutumista, keskittymishäiriöitä, Aspergerin oireyhtymän kaltaisia ja neurologisia oireita, päiväunitarvetta, aivojen ylikierroksia ja syvää väsymystä.

Laura kokeili lääkkeetöntä Neurofeedback hoitomuotoa kahden viikon ajan, yhteensä viisi hoitokertaa. Hoidon aikana Lauran unenlaatu parani, ja sitä myöten myös rasituksesta johtuvat oireet. Samalla terapeutti kertoi, että että neurofeedbackiä on käytetty mm. ADHD-, masennus-, pelkotila-, unettomuus- yms. ongelmien hoidossa. Laura on harkinnut osallistumista nyt täydelle hoitojaksolle, joka auttaa saamaan pysyviä hoitotuloksia.

Jos haluat tietää lisää kuinka neurofeedback voisi auttaa myös sinua masennuksen ja ahdistuksen hoidossa, ole hyvä ja ota yhteyttä!

Satunnaisia artikkeleita

Kyllä! Ilmoittaudun mukaan webinaariin

Tervetuloa Treenixin ja Nemoyn järjestämään ”Mikä ihmeen neurofeedback” -webinaariin perjantaina 11.12.2020 kello 13, jossa asiantuntijalääkärimme Antti Hupli kertoo, mistä neurofeedback-hoidossa […]

Lue lisaa

Aivot oppivat – Kauppalehti Optio

Lue Kauppalehti Option artikkeli Huippu-urheilijat ja -johtajat ovat maailmalla jo vuosia turvautuneet neurofeedback-menetelmään yltääkseen optimaalisiin suorituksiin. Lue ohesta Kauppalehti Option […]

Lue lisaa

Mitä on Neurofeedback?

Ihmiset voivat oppia melkein mitä tahansa, jos tavoitellun ja saavutetun välillä tapahtuu palautteen antoa. Emme ole tietoisia suurimmasta osasta kehomme […]

Lue lisaa