Masennuksen ja ahdistuksen hoito ilman lääkkeitä – Neurofeedback

Masennuslääkkeitä syö lähes puoli miljoonaa, muitakin psyykenlääkkeitä toinen mokoma, miljoona suomalaista syö psyykenlääkkeitä.Olemmeko me näin sairaita vai emmekö vaan saa oikeaa ja syynmukaista hoitoa?

Lääkkeetön hoitomuoto masennukseen ja ahdistukseen

Syitä ihmisten masentuneisuudelle ja ahdistukselle on varmasti useita, ja hoitomuotoja myös. Neurofeedback tarjoaa aivotutkimukseen perustuvaa lääkkeetöntä hoitomuotoa. Terapian avulla aivoille opetetaan parempaa itsesäätelyä ja sitä kautta parempaa elämänhallintaa. Neurofeedback on kivutonta, siinä ei käytetä sähköä tai minkäänlaista lääkitystä.

Neurofeedback lääkkeettömän masennuksen hoidossa itsessään ei ole parannuskeino. Neurofeedbackillä masennuksen hoidossa pystytään saamaan käsitys nopeasti aivotoiminnasta, ja sillä pystytään säätelemään aivojen toimintamallia niin, että aivot toimivat tehokkaammin ja terveemmällä tavalla – ilman masennusta ja ahdistusta.

Kokemuksia Neurofeedbackista ja lääkkeettömästä hoidosta

Lauran sairaus oli monivaiheinen. Laura söi nuorempana vuosia e-pillereitä vaikeaan endometrioosin hoitoon. Leikkauksia hänelle tehtiin kaksi isoa; poistettiin munasarjaa ja -johdinta, suolistoa, munuaista ja kylkiluuta. Tämä oli sitä aikaa kun Laura ei huolestunut lääkkeistä.

Näiden lisäksi Laura kärsi myös aivoinfarktista vuonna 2012. Tämä aiheutti mm. huimausta, halvaantuneen puolen puutumista, keskittymishäiriöitä, Aspergerin oireyhtymän kaltaisia ja neurologisia oireita, päiväunitarvetta, aivojen ylikierroksia ja syvää väsymystä.

Laura kokeili lääkkeetöntä Neurofeedback hoitomuotoa kahden viikon ajan, yhteensä viisi hoitokertaa. Hoidon aikana Lauran unenlaatu parani, ja sitä myöten myös rasituksesta johtuvat oireet. Samalla terapeutti kertoi, että että neurofeedbackiä on käytetty mm. ADHD-, masennus-, pelkotila-, unettomuus- yms. ongelmien hoidossa. Laura on harkinnut osallistumista nyt täydelle hoitojaksolle, joka auttaa saamaan pysyviä hoitotuloksia.

Jos haluat tietää lisää kuinka neurofeedback voisi auttaa myös sinua masennuksen ja ahdistuksen hoidossa, ole hyvä ja ota yhteyttä!

Satunnaisia artikkeleita

Unettomuudesta eroon ilman lääkkeitä : Neurofeedback

Lauran sairaus oli moninainen – hän kärsi vaikeasta endometrioosista ja söi sen hoitoon e-pillereitä. Hänelle tehtiin myös leikkauksia; poistettiin munasarjaa […]

Lue lisaa

Autismiin apua neurofeedbackistä?

Autistisilla ihmisillä hermoverkoissa ja erityisesti hermosolujen kyvyssä muodostaa uusia yhteyksiä toistensa kanssa on ongelmia. Näissä ongelmissa neurofeedback voi auttaa.

Lue lisaa

Nemoy goes international

Nemoy saa myös kansainvälistä näkyvyyttä uusimmassa Blue Wingsissä.

Lue lisaa