Asiakaskokemuksia

ASIAKAS-KOKEMUKSIA

“Näin minä koin neurofeedback-hoidon!”

Olemme koonneet tälle sivulle asiakkaiden kokemuksia neurofeedback-hoidosta. Osa kertoo miettensä omalla nimellään, osa anonyymisti. Kiitos teille kaikille – ja jos haluat oman kokemuksesi näiden joukkoon, voit lähettää sen meille alla olevan yhteydenottolomakkeen kautta.

Kiitos!

“Hakeuduin hoitoon dissosiaatiohäiriön ja muiden traumaperäisten oireiden vuoksi…

Kärsin vakavien lapsuuden traumakokemusten seurauksena monista oireista, mm. dissosiaatiohäiriöstä ja vaikeasta ahdistuneisuudesta. Olen aiemmin saanut oireisiini monenlaista terapiaa, esim. kognitiivista psykoterapiaa ja EMDR-terapiaa. Vaikka noistakin hoidoista on ollut apua, jotain on aina jäänyt puuttumaan.

Päätin kokeilla neurofeedback-hoitoa lähes viimeisenä oljenkortena. Onneksi kokeilin! Mikään aiemmin saamani hoito ei ole juurikaan vähentänyt dissosiaatio-oireiluani, mutta neurofeedback on vihdoin tuonut minulle avun. Dissosiaatio-oireeni alkoivat lievittyä noin 20 hoitokerran jälkeen. Myös unettomuus ja ahdistuneisuus vähenivät.

Sain hoitoa yhteensä 60 kertaa reilun vuoden aikana. Voin rehellisesi sanoa, että neurofeedback muutti elämäni. Olen saanut olla lähes vapaa dissosiaatio-oireista, ja kun oireita joskus harvoin tulee, ne ovat huomattavasti lievempiä ja lyhytkestoisempia kuin aiemmin.

Neurofeedback on tuonut muitakin hyötyjä: hermostoni on rauhoittunut, ahdistuneisuus on lähes kadonnut ja jatkuva varuillaan oleminen on loppunut kokonaan. Olen tyynempi ja pystyn jopa nukkumaan ilman unilääkkeitä. Pääsin myös eroon stressiperäisestä nokkosihottumasta, joka on vaivannut minua lapsuudesta saakka.

Voin lämpimästi suositella neurofeedback-hoitoa kaikille dissosiaatiohäiriöstä ja muista traumaperäisistä oireista kärsiville!

– Nainen, 46 v.

“Palautumis- ja suorituskyvyn tehostaminen aivotyötä vaativissa tehtävissä…

Heti ensimmäisen hoitokerran jälkeen huomasin jo pystyväni pitämään mieleni uudella tavalla rauhallisena ympäröivistä häiriöistä huolimatta, ja pitämään fokuksen paremmin tekemissäni asioissa.

Muutaman käyntikerran jälkeen aloin huomata tämän saman uudenlaisen tyyneyden helpottavan nukahtamista kiireisenkin ”multitaskaus”-päivän jälkeen ilman ajatusten poukkoilua. Tämä kyky saada aivot lepotilaan luontevasti on nykypäivän informaatiotulvaisessa työelämässä selkeä valtti.

Vaikka viimeisestä hoitokerrasta (joita oli 10 yhteensä muutaman viikon aikana) on jo pari kuukautta, tulokset ovat pysyneet ja huomaan pystyväni menemään stressaaviinkin tilanteisiin paljon rauhallisemmin mielin kuin aiemmin.”

– Mies, 37 v.

“Tulin ADHD:n ja uniongelmien takia…

… Aluksi en huomannut suurta eroa, mutta myöhemmin oireet vähenivät, varsinkin uni parantui ja unen saanti helpottui. Myös keskittymistä mitattiin ja se parani. Toistaiseksi takana on n. 6kk hoitoa.Olin alkuun hieman skeptinen, mutta neurofeedbackilla on selvästi vaikutusta.”

– Mies, 32 v.

”I was amazed how quickly…

… it worked. In as little as 5 to 6 sessions, I felt calmer, Sharper, and had an inner peace that I never knew existed within me. I feel like a whole person – I can hardly believe how relaxed yet clear I feel after just one session. I have come home to myself. ”

– Mies, 35 v.

”Tullessani ensimmäiselle hoitokerralle, olin ollut vakavasta uupumuksesta sairaslomalla 1,5 vuotta….

… Suurimmat terveysongelmani olivat heikentynyt unenlaatu (erityisesti unenpäästä kiinni saamisen ongelmat), stressiherkkyys, yleinen ahdistuneisuushäiriö, hermoston ylivireystila ja koneella/lukiessa tuleva päänsärky. Rupesin huomaamaan hermoston rauhoittumista ja päänsärkyjen vähenemistä sekä unenlaadun parantumista jo ensimmäisen 10 kerran aikana. Vähitellen alueiden lisääntyessä myös yleisen ahdistuneisuus häiriön oireet vähentyivät huomattavasti. Loppujen lopuksi pääsin neurofeedbackin ansiosta eroon päänsäryistäni lähes kokonaan ja pystyin palaamaan työelämään. Ennen hoitoja päänsärkyni olivat sietämättömiä jo 5 minuutin lukemisen jälkeen, mutta hoitojen loppuessa pystyin työskentelemään koneella helposti 8 tuntia. Hermostoni ei myöskään ajaudu enään ylivireys tilaan ja nukahtamisestani on tullut huomattavasti nopeampaa. Neurofeedback siis palautti työkykyni ja paransi elämänlaatuani merkittävästi. Toivoisin, että olisin hakeutunut neurofeedback-hoitoihin aikasemmin , sillä uskon, että tämä olisi voinut lyhentää sairaslomaani merkittävästi. Tanja ja Johanna ovat myös mitä ammattitaitoisimpia ihmisiä, ja aina sain vastauksen kaikkiin mieltä askarruttaviin kysymyksiin hoidon etenemiseen liittyen. Voin lämpimästi suositella Nemoy:ta muillekkin uupumuksesta kärsiville, tai muista samanlaisita oireista kärsiville.”

– Nainen, 28 v.

“Tulimme neurofeedbackiin, koska Martilla oli…

… keskittymishäiriö, koulussa käytiin vakavia keskusteluja opettajien ja psykologien kanssa koulussa pärjäämisessä. Keskittymishäiriö ilmeni keskittymiskyvyttömyytenä tai vastaavasti täysin omiin ajatuksiin uppoamisena.

Jo ensimmäisten kertojen jälkeen Martti alkoi nukkua yöt läpi, aiemmin hän havahtui aina aamuöisin 03-04 aikaan ja herätti sen vanhemman, joka nukkui hänen vieressään.

Ihan ensimmäisen hoitokerran jälkeen Martti nukkui vain n. 6 tuntia, heräsi aamulla varhain, järjesti olohuoneen huonekalut uudelleen ja keitti vanhemmille seitsemältä aamukahvit. Illalla nukahti n. yhdeksän aikaan ja nukkui 12 tuntia putkeen (epätavallista Martille). Intensiivihoitoviikon jälkeen uni ja keskittyminen paranivat.

Hoidon myötä häslääminen väheni, keskittyminen parani ja koulussa oli tunneilla vähemmän häiriköintiä.

Ensimmäiset hoidot tehtiin joululomalla yhden viikon aikana neljä hoitoa ja sen jälkeen kerran viikossa. Jouluna 2019 aloitettiin ja toukokuuhun 2020 käytiin neurofeedbackissa, lisäksi syksyllä vielä koulun alettua pari kertaa. Yhteensä hoitokertoja oli 27.

Opettajalta tuli viestiä tammikuun lopussa spontaanisti, että ”Martilla on alkanut tammikuu aikaisempaa vauhdikkaammin, eli on ollut tunneilla aktiivisempi ja omatoimisempi kuin ennen.” Opettajalle ei siinä vaiheessa vielä kerrottu neurofeedbackista.

Seuraavana syksynä ja vuoden kuluttua hoidoista saatiin koulusta hyvää palautetta: keskittyminen on parantunut, omatoimisuus lisääntynyt, ottaa vastuuta omasta koulunkäynnistään. Enää ei olla tavattu entisissä merkeissä opettajia ja psykologia.

Hyvä ja toimiva lääkkeetön hoito – kiitos teille!”

4. luokkalainen Martti ja vanhemmat

 

Apua C-PTSD ja dissosiaatio-häiriöön…

Sairastan epävakaata persoonallisuushäiriötä ja traumaperäistä stressihäiriötä. Hain Nemoylle hoitoon jotta saisin apua dissosiaatio oireisiin ja tunteiden säätelyyn.

Olin skeptinen vielä jopa kesken hoidon mutta neuropalaute on auttanut minua kaikista hoidoista eniten. Hoidon alussa minulla ei ollut toimintakykyä suoriutua edes arjen askareista kuten kaupassa käynnistä, mutta nyt kykenen taas elämään lähes normaalisti.

Epävakaassa persoonallissuushäiriössä tunteet ovat niin intensiivisiä että niitä ei tunnu kestävän. Hoidon ansiosta siedän tunteita paremmin ja pystyn tarkastelemaan niitä ns. askeleen kauempaa. Pari- ja ihmissuhteeni ovat helpottuneet, sillä kykenen tunnistamaan ja kommunikoimaan tunteitani paremmin.

Sain neuropalautteen ansiosta vakaan ja turvallisemman olon lähteä purkamaan traumaattista menneisyyttäni. Tämä oli todella iso osa toipumistani, kiitos!

Amanda, 28 v.

“When I started neurofeedback therapy, I had been struggling with fairly severe fatigue for a few years…

It started with an unfortunate convergence of infections, an autoimmune disorder, and stressful life circumstances all at the same time, but I felt like the fatigue had settled into my nervous system. I had also begun to have problems sleeping, which was making the fatigue even worse. As part of an online program I was working through for fatigue, I started a set of ”brain training” practices in an attempt to rewire my nervous system. I decided to give neurofeedback a try along with my other practices.

Already during the first two sessions, I felt very relaxed and noticed that my head was clearer for the rest of the day. After ten sessions (twice per week), I began to feel like my head was clear on most days. I still got bouts of feeling down or irritable, which would normally increase my feelings of fatigue. But I was able to deal with these feelings more effectively with a clear mind, and they didn’t make me feel more fatigued. Over time, my fatigue began to lessen, and I started to sleep longer and more deeply.

Now I have done twenty sessions in total (two per month now), and my mind is even clearer. I’m still not 100% back to my normal energy levels, but I have way more energy than I had when I began neurofeedback therapy. And this helps me build momentum to get even better. Plus, the benefits of a clearer mind extend way beyond my problems with fatigue.

Melissa, 52

“Tulin neurofeedbackiin taltuttamaan stressiperäisiä

… univaikeuksia ystävän suosituksesta. Session aikana ajatukset rauhoittuivat, rentouduin. Nukahtaminen ja unen laatu paranivat merkittävästi! Hoitojaksoni kesti puolisen vuotta, hoitoja oli 2-3 viikon välein ja tarvittaessa. Kiitos! Kokemukseni oli erinomainen.”

Hannu Nieminen, 56, entrepreneur, Espoo

”Tosi upeaa, että löysin tämän paikan!

… Olen saanut suurta apua traumaperäiseen stressiin. Suosittelen ehdottomasti tätä nimenomaista neurofeedback-terapiaa!”

Riitta, 63 v.

“Nukuin ensimmäiset kunnon yöunet yli 10 vuoteen…

… jo intensiivijakson aikana. Suosittelen lämpimästi jokaiselle itsestään enemmän irti haluavalle.”

Juhana Niku-Paavola, 56 v. varatoimitusjohtaja, aktiiviurheilija, Espoo

”Tulin neurofeedbackiin eron aiheuttamien oireiden takia…

…(levottomuus, itkuisuus, unettomuus ja stressi). Alkuun huomasin, että aloin nukkumaan paremmin ja jaksoin paremmin. Pidemmällä aikavälillä huomasin, etten ollut enää niin ahdistunut ja stressaantunut kaikesta myöskin itkuisuus hävisi ja en alkanut itkeä ihan kaikesta . Hoitojakso oli noin 3 kuukautta ja n. kerran viikossa ja pikkuhiljaa käyntien väliä pidennettiin. Jossain vaiheessa kun oireita alkoi palata kävin vielä muutaman kerran hoidossa. Itseäni neurofeedback auttoi ja sopi todella hyvin.”

Nainen, 35 v.

”Etsin lääkkeetöntä helpotusta masennukseen ja uupumiseen…

…Minulla jo ensimmäinen hoitokerta antoi hieman energiaa lisää. Oloni koheni tasaisesti ja hoitokertoja taisi tulla 40 kpl. Masennukseni helpotti pahimmasta olosta ja virtani lisääntyi.”

Jari, 48 v.

“Lajini on tekniikkalaji, jossa vaaditaan…

 

… ennen muuta hyvää keskittymiskykyä sekä – kuten kaikessa suorittamisessa – tunteiden nollauskykyä virheen sattuessa. Esimerkiksi jos tekninen suoritus ei ole ty jatkamaan virhettä edeltävällä tasolla, parhaimmassa tapauksessa jopa paremmin. Lisäksi ennen huippusuorituksia joko salilla tai lavalla esiintyessä, tärkeintä on saavuttaa rentous.

Jo muutaman viikon tiiviin hoitojakson jälkeen neurofeedback paransi ainutlaatuisella tavalla harjoitteluni laatua paitsi keskittymiskyvyn myös tarkkaavaisuuden ja läsnäolon parantumisen kautta. Nämä vaikutukset ovat pysyviä, ja nykyisin käyn hoidossa kerran kahdessa viikossa, koska neurofeedback on minulle samalla tavalla säännöllinen valmennusmenetelmä kuin fyysinen treenaaminen.

Lisäksi neurofeedbackin kautta pystyn nollaamaan pääni samantien salille mennessäni ja unohtamaan päivän muut tapahtumat, Unen laatu ja palautuminen on parantunut ja vaikutukset luonnollisesti heijastuvat myös urheilun ulkopuoliseen elämään.

Stressinhallinta ja sietokyky ovat kasvaneet huomattavasti myös. Kuvaankin usein, että urheilu ilman neurofeedbackiä on kuin samppanja ilman kuplia. Ja samat asiat, rentoutuminen, stressinsieto, kipujen hallinta, läsnäolo ja unen laatu, jotka vaikuttavat urheilusuoritukseen, vaikuttavat elämään muutenkin.

Ja hyvästä urheilijasta – hyvästä elämästä – voi aina tehdä paremman. Neurofeedbackin avulla.”

Hanna Skyttä, Fittnessin 10 x maailmanmestari

Neurofeedback?

Lisätietoja täällä!

Tutkimukset

Lue lisää tutkimuksista

Ota yhteyttä!

Katso yhteystietomme täältä!