ADHD:n lääkkeetön hoitomuoto – Neurofeedback

Mikä on ADHD?

ADHD on lyhenne englanninkielen sanoista Attention Deficit Hyperactivity Disorder, jolla tarkoitetaan aktiivisuuden ja tarkkaavuuden häiriötä .

ADHD on neuropsykiatrinen häiriö, joka alkaa jo lapsuudessa, ja jolle ominaista on impulsiivinen ja yliaktiivinen käytös. Oireet useasti haittaavat toimintakykyä, ja näin ollen mm. opiskelu- ja työtehtävistä suoriutumista.

ADHD:n hoito ilman lääkkeitä

ADHD:n hoito ei aina ole välttämättä yksinkertaista, ja lääkkeistä ADHD:n hoidossa käydäänkin vilkasta keskustelua niin puolesta kuin vastaan.

Ja sitten kun tuntuu, ettei mikään auta, eikä mistään tule mitään, niin kannattaa kokeilla neurofeedbackia. Meillä on runsaasti kokemusta ADHD:n hoidossa sekä lapsille, että aikuisille ja tulokset ovat erinomaisia.

ADHD:n hoidosta neurofeedbackilla on saatu erinomaisia tuloksia, ja kaksi uutta positiivista meta-analyysiä vahvistaa meidän kokemuksia.

Suomessa yhä suht tuntemattomana hoitomuotona neurofeedback ei ole KELA-korvattava, käypähoitosuositus sanoo ”ei ilmeisesti” ja valittelee vähäistä tutkimusten määrää (huolimatta siitä, että menetelmä on muualla Euroopassa laajalti hyväksytty ja hyödynnetty.)

Siksi onkin hienoa, että uusia POSITIIVISIA meta-analyysejä on lyhyen ajan sisällä tullut parikin kappaletta, joista tässä tuorein. Nemoy on tuottanut tähän mennessä reilut 5000 neurofeedback-hoitoa ja suurin osa, yli 80 % asiakkaistamme kokee saavansa apua oireisiinsa. Tietenkään menetelmä ei ole kaikkivoipainen, kuten ei mikään muukaan hoitomuoto. Toivoisimme että te, jotka olette saaneet neurofeedbackista apua tai nähneet menetelmän toimivuuden, voisitte jakaa tätä viestiä ja kertoa kokemuksistanne (vaikka nimettömänä > yv) sillä mielestämme neurofeedbackin on aika saada positiivinen STATUS Suomessakin! ?Kohti parempaa elämää – yhdessä!

Lue attituden julkaisema tutkimus Neurofeedbackista ADHD:n hoidossa

Toinen meta-analyysi Neurofeedbackilla helpotusta ADHD-oireisiin

ADHD-lapsen äidin kokemus Neurofeedback hoidosta

Julkaisemme kirjoituksen nimettömänä kirjoittajan toiveen mukaan.

Haluan kertoa pienen tarinan lyhyesti, jotta joku muukin saisi mahdollisuuden uuteen elämään. Meillä elämä oli yhtä raivoamista, jumiutumista, jankkaamista ja taistelua. 5 eri lääkettä kokeiltu, osa toiminut hyvin, osa huonosti. Toisista tuli sivuvaikutuksia.Oltiin pitkään umpikujassa, kunnes päätin, että viimeinen oljenkorsi on neurofeedback-terapia, vaikka hinta onkin päätähuimaava. Nyt kohta 11 v. poika on rauhallisempi kuin vuosiin. Rauhoittava lääke (risperdal) jätettiin pois ja adhd-lääke ollut juhannuksesta asti tauolla.

Ennen nyrkit heilui tämän tästä, tavaroita rikkoontui ja ja olin itse mustelmilla sekä fyysisesti että henkisesti. Takana on nyt 26 hoitoa ja meidän elämä on muuttunut kokonaan.Meillä ei oo raivareita, omatoimisuus lisääntynyt ja pojan itsetunto parantunut. Meidän suhde on parempi ja usko tulevaan on positiivisempi. Vaikka rahaa on mennyt, en vaihtaisi tätä pois.

Tätä muutosta ei voi mitata rahassa. Mun suurin aarteeni voi paremmin ja arki rullaa paremmin kuin olisin voinut toivoa. Meillä hoito on toiminut ja toivon että moni muukin saisi tästä apua. Minua ei ole pyydetty kehumaan Nemoyta tai neurofeedback-terapiaa, vaan omasta halustani haluaisin, että moni muukin uskaltaisi lähteä kokeilemaan. Meillä vielä jatkuu neurofeedback, vaikka se ei kivaa pojan mielestä olekaan ?
Terveiset adhd-nepsy-oireisen pojan onnelliselta äidiltä.

Jos haluat tietää lisätietoja Neurofeedback hoidosta ADHD:n hoidossa, ole hyvä ja ota yhteyttä, niin kerromme lisää.


Satunnaisia artikkeleita

Aivot oppivat – Kauppalehti Optio

Lue Kauppalehti Option artikkeli Huippu-urheilijat ja -johtajat ovat maailmalla jo vuosia turvautuneet neurofeedback-menetelmään yltääkseen optimaalisiin suorituksiin. Lue ohesta Kauppalehti Option […]

Lue lisaa

Tehy-lehti: Neurofeedback toimii parhaiten ADHD:n ja stressiperäisten oireiden hoidossa

Tehy-lehti on suomen suurimman sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestön, Tehyn, julkaisu. Tehy-lehden väki teki jutun neurofeedbackistä ja se on nyt luettavissa täältä.

Lue lisaa

Aivot uusille urille

Neuroterapiassa aivot opetetaan toimimaan uudella tavalla. Lue Myynnin ja Markkinoinnin artikkeli täältäl.

Lue lisaa