Neuroterapia opettaa aivot terveiksi

Huippu-urheilijat ja -johtajat ovat maailmalla jo vuosia turvautuneet neurofeedback-menetelmään yltääkseen optimaalisiin suorituksiin. Suomeen menetelmän toi muutama vuosi sitten psykiatri Marja Vihervaara, joka halusi samalla tarjota lääkkeettömän vaihtoehdon moneen nykyajan yleiseen mielen vaivaan.

Toimiessaan pitkään Vaasan keskussairaalan psykiatrisen avohoidon ylilääkärinä Marja Vihervaara havaitsi, ettei useiden mielenterveysongelmien hoito pelkästään mielialalääkkeillä ole riittävää. Hän törmäsi ensimmäisen kerran neurofeedbackiin ADHD-konferenssissa 2010, minkä jälkeen hän ahmi alan tietoa ja tutkimuksia ja näki menetelmän potentiaalin.

Lue koko juttu

 

Satunnaisia artikkeleita

Tehy-lehti: Neurofeedback toimii parhaiten ADHD:n ja stressiperäisten oireiden hoidossa

Tehy-lehti on suomen suurimman sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestön, Tehyn, julkaisu. Tehy-lehden väki teki jutun neurofeedbackistä ja se on nyt luettavissa täältä.

Lue lisaa

Mitä on neurofeedback eli neuropalaute?

Aivojen toiminta määrittelee kaiken, mitä tunnet ja teet. Vaikka useimmilla ihmisillä on normaali aivojen toiminta, heillä voi silti olla aivojen […]

Lue lisaa

Aivot oppivat – Kauppalehti Optio

Lue Kauppalehti Option artikkeli Huippu-urheilijat ja -johtajat ovat maailmalla jo vuosia turvautuneet neurofeedback-menetelmään yltääkseen optimaalisiin suorituksiin. Lue ohesta Kauppalehti Option […]

Lue lisaa