Neuroterapia opettaa aivot terveiksi

Huippu-urheilijat ja -johtajat ovat maailmalla jo vuosia turvautuneet neurofeedback-menetelmään yltääkseen optimaalisiin suorituksiin. Suomeen menetelmän toi muutama vuosi sitten psykiatri Marja Vihervaara, joka halusi samalla tarjota lääkkeettömän vaihtoehdon moneen nykyajan yleiseen mielen vaivaan.

Toimiessaan pitkään Vaasan keskussairaalan psykiatrisen avohoidon ylilääkärinä Marja Vihervaara havaitsi, ettei useiden mielenterveysongelmien hoito pelkästään mielialalääkkeillä ole riittävää. Hän törmäsi ensimmäisen kerran neurofeedbackiin ADHD-konferenssissa 2010, minkä jälkeen hän ahmi alan tietoa ja tutkimuksia ja näki menetelmän potentiaalin.

Lue koko juttu

 

Satunnaisia artikkeleita

Fitnessurheilija Hanna Skyttä: ”Stressi vei keskittymiskykyni”

Fitness-urheilun Suomen mestari, ravitsemusasiantuntijana työskentelevä Hanna Skyttäon tottunut hallitsemaan monia projekteja samanaikaisesti ja langat ovat aina pysyneet käsissä. Vuosi sitten hän […]

Lue lisaa

Nepsyvalmentaja auttaa!

Neuropsykiatrinen valmennus eli nepsyvalmennus on ratkaisu- ja voimavarakeskeistä kuntoutusta.

Lue lisaa

Tehy-lehti: Neurofeedback toimii parhaiten ADHD:n ja stressiperäisten oireiden hoidossa

Tehy-lehti on suomen suurimman sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestön, Tehyn, julkaisu. Tehy-lehden väki teki jutun neurofeedbackistä ja se on nyt luettavissa täältä.

Lue lisaa

Tehy-lehden artikkeli

Salitreeniä aivoille